»Pol ure na dan prežene dolgčas stran!«  je že znani slogan vseh Poletavcev – poletnih bralcev!

Kljub »čudnim koronskim« časom si knjižnice prizadevamo speljati čim več projektov, ki smo si jih zadale in privabiti k branju čim več ljudi. Kajti zavedamo se, da je v branju in znanju moč.

Torej, če štejete vsaj sedem in ne več kot dvanajst let, zelo radi berete (ali pa malo manj), ste pravi za Poletavce! V času letošnjih poletnih počitnic se lahko pridružite skupini poletnih bralcev tako, da 30 dni (ni nujno, da si sledijo) vsak dan pol ure berete. Otroci lahko berete karkoli, pomembno je le, da ob tem pridobivate bralne navade in da tudi neljubitelji knjig spoznate, da je branje lahko zabavna in prijetna izkušnja. Torej berete lahko karkoli: knjige, stripe, časopisne članke, revije, recepte …

Poletavci se bodo začeli 10. 6., seznam pa morate oddati do 10. 9. 2020. Seznam, kamor boste vpisovali bralne dni, si boste lahko natisnili sami ali pa ga boste po 10. 6. dobili v naši knjižnici.

V drugi polovici septembra boste povabljeni na zaključno prireditev, kjer boste dobili priznanje in majico. Glavna nagrada pa je šotor za dve osebi.

Pozivamo tudi starše, da spodbujajo svoje otroke k branju, naj bo letošnje poletje v znamenju branja, da bo tržiška občina postajala občina POLETAVCEV – POLETNIH BRALCEV.