Dragi člani in uporabniki knjižnice.

Od 4. 5. 2020 je Knjižnica dr. Toneta Pretnarja ponovno odprta za izposojo (predhodno naročenega) gradiva in za vračanje. Gradivo lahko brez zamudnine vračate do vključno sobote, 16. 5. 2020. Naročeno gradivo prevzemite čim hitreje – v roku 2 dni.

Odprta bo, kot ste navajeni, od ponedeljka do petka od 9.00 do 18.00, v soboto od 8.00 do 13.00.

 

Skupaj z vami bomo upoštevali nov režim predpisanih ukrepov: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019 in ostale.

Izposoja:

  • V tej prvi fazi bo vzpostavljen pultni sistem: izposojamo v naprej naročeno gradivo. Naročite ga lahko po e-pošti siktrz@trz.sik.si, spletni aplikaciji Moja knjižnica (Cobiss), s klicem v knjižnico (04 592 38 83).
  • Naročite lahko največ 5 enot.
  • Člani gradivo prevzamete pri izposojevalnem pultu, izročili vam ga bomo v vrečkah oz. ovojni embalaži. Ob tem upoštevajte vse varnostne ukrepe (razdalje, zaščitna oprema, razkuževanje, število istočasno prisotnih, čim krajši čas zadrževanja v prostoru).
  • Doma z gradivom ravnajte v skladu z: »Po do sedaj znanih podatkih iz literature na osnovi laboratorijskih raziskav novi koronavirus SARS-CoV-2 na tiskarskem in tekstilnem papirju preživi 3 ure, na kartonu 24 ur, na gladkih površinah, kot so steklo in bankovci, 4 dni, gladkih površinah, kot sta jeklo in plastika, pa 7 dni.« Gradivo naj gre tudi doma najprej v karanteno.

 

Vračanje: Vrnjeno gradivo prinesite v vrečkah. V vrečkah jih boste odložili v za to pripravljene zaboje. Vse gradivo, ki se vrne v knjižnico, mora obvezno v karanteno. Razdolžili ga bomo naknadno.

Ranljivim skupinam (starejšim, bolnim, osebam v samoizolaciji …) omogočimo dostavo gradiva na dom (v okviru realnih možnosti: pošta, knjižnično osebje).

Želimo vam lepe, prijazne dni in se veselimo ponovnega srečanja z vami.

Kolektiv Knjižnice dr. Toneta Pretnarja