Spoštovani uporabniki Knjižnice dr. Toneta Pretnarja.

Nacionalni institut za javno zdravje v zvezi z izposojo knjižničnega gradiva po pošti razlaga, da so  priporočila glede spletne prodaje oz. dostave v tem času https://www.nijz.si/sl/priporocila-glede-spletne-prodaje-dostave-v-casu-sirjena-okuzbe-covid-19 primerna tudi za dostavo izposojenih knjig preko pošte.

V skladu s tem omogočamo izposojo: 1. Strokovnega gradiva za namene študija in 2. Knjig za šolsko domače branje in za maturo.

Obveščamo vas, da z dnem 15. 4. 2020 omogočamo tudi izposojo gradiva za bralno značko za otroke.

Navodila in pravila (ostajajo enaka):

1. Vi nam pošljete seznam z naslovi na mail siktrz@trz.sik.si in poleg tudi številko (sliko) svoje izkaznice.

2. Količina gradiva je omejena na težo paketa do 2 kg (cena 2,50 eur).

3. Strošek pošiljanja (2,50 EUR) se vam vpiše v dolg, ki ga boste poravnali po koncu izrednih razmer.

4. Če je možno, lahko naročeno gradivo prevzamete pred vrati v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja (Balos 4) v času pon – pet, 8.00 – 15.00.

5. Uporabnika, ki želi tak prevzem, obvestimo, da je gradivo pripravljeno. Ko je zunaj na parkirišču, pokliče v knjižnico in obvesti, da čaka. Dežurni zaposleni nato pripravljeno gradivo postavi pred vrata.

6. S prejetim blagom naj stranka ravna previdno in dosledno upošteva navodila za umivanje rok. V pomoč pri ravnanju naj služijo priporočila iz dokumenta Navodila potrošnikom za ravnanje z embalažo živil in drugih izdelkov glede okužbe z novim koronavirusom SARS-CoV-2, dostopna na naslednji povezavi https://www.nijz.si/sl/navodila-potrosnikom-za-ravnanje-z-embalazo-zivil-in-drugih-izdelkov-glede- okuzbe-z-novim (alineje, ki obravnavajo ravnanje z izdelki po prihodu iz trgovine).

7. Gradiva ni potrebno vračati do konca izrednih razmer.