Tržič : Učila international, 2014

pesemAvtorica Nina George se je tudi tokrat izkazala s presenetljivo rahločutnim romanom o moči ljubezni. Že njen prvi roman Svetloba v Provansi je postal uspešnica in bil preveden v več kot trideset jezikov. Pričujoči roman Pesem lune in morja pa je prejela nemško literarno nagrado DeLiaA, ki jo podeljujejo najboljšim avtorjem ljubezenskih romanov.

Zgodba se zančne v Parizu, kamor iz Nemčije prispeta odtujena mož in žena. Marianne  je ženska, ki je izgubila samo sebe. Svoje življenje želi končati s skokom v reko, kar pa ji ne uspe, saj jo reši brezdomec. Po hospitalizaciji pobegne iz bolnice in se odpravi iskat francosko vasico Kedruc.

Izgubljena sredi svojega sveta išče pot k sreči in ljubezni. Na poti pa sreča zanimive ljudi in doživi marsikaj nenavadnega.

Ko dospe na svoj cilj se ustali v gostišču kjer pomaga v kuhinji. S tem pa se njeno življenje obrne v pravo smer. Marinanne začne spoznavati svoje potrebe in želje in se jim počasi, korak za korakom približuje. Obkrožajo jo vaščani male vasice, ki vsak s svojo osebnostjo vplivajo na njen pogum, da zmore spremeniti tok življenja. Spremeni svojo frizuro, si obleče rdečo obleko, odpre svoje srce in doživi pravo ljubezen.

Ne počiva pa njen mož, ki jo neutrudno išče in na koncu tudi najde. Prepozno,  Marianne je oseba, ki je svoje življenje spremenila v mojstrovino v kateri ni prostora za nečimrnega, zatiralskega moža.

Dostopnost