Torek, 17. 10. ob 19h, Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič Predstavitev knjige psihoterapevtke mag. Violete Irgl z naslovom PEČAT LASTNE VREDNOSTI: Kako zgraditi sposobnost za občutenje lastne vrednosti in kako jo varovati

 

Avtorica knjige je psihoterapevtka mag. Violeta Irgl, specialistka zakonske in družinske terapije in svetovalka, ustanoviteljica Inštituta za okrevanje po travmi, psihoterapijo in svetovanje Rahločutnost, ki poleg terapij za posameznike, pare in družine vodi terapevtske skupine ter izvaja predavanja za splošno javnost, starše, učitelje, vzgojitelje in druge strokovnjake, podjetja in kolektive.

 

Knjiga Pečat lastne vrednosti obravnava izjemno pomembno temo: kako izgraditi sposobnost za občutenje lastne vrednosti in kako jo varovati. Temelji samovrednotenja se postavijo v najzgodnejšem otroškem obdobju. Samovrednotenje nam pove, v kakšni meri sprejemamo sebe takšne, kot smo, ali se doživljamo pozitivno ali negativno.

 

Zdravo samovrednotenje pomeni človekovo sposobnost za prepoznanje in spoštovanje lastne vrednosti, ki je nujen pogoj za fizično in duševno zdravje, zdrave medosebne odnose, motivacijo in zaupanje vase pri soočanju z življenjskimi izzivi. Prepoznavanje in varovanje lastne vrednosti je vseživljenjski proces, ki temelji na samozavedanju, samosprejemanju, ljubezni do sebe, prevzemanju odgovornosti zase ter na vseživljenjskem osebnostnem razvoju.

 

Predstavitev knjige bo vodila Jana Debeljak, avtorica številnih televizijskih oddaj.

Dostopnost