Dokler bo v knjižnici človeka objel prijazen, mlad smehljaj …

(Tone Pretnar, 1984)

Dr. Tone Pretnar, po katerem knjižnica ponosno nosi ime …

Napovedujemo

Drzni.si z Evo Boto

Danes nas je obiskala Eva Boto! Na OŠ Križe smo se z njo pogovarjali o njeni glasbeni karieri, mladim, ki se šele odločajo o svoji poklicni prihodnosti, pa je svetovala »koroško trmo« − naj kljub oviram vztrajajo na poti do uresničitve svojih sanj. Celoten pogovor z njo si lahko ogledate na YouTube kanalu Knjižnice dr. Toneta Pretnarja.

 

PREDSTAVITEV NOVE KNJIGE ALJOŠA BAGOLE: SREČO, PROSIM

PREDSTAVITEV NOVE KNJIGE ALJOŠA BAGOLE: SREČO, PROSIM
PONEDELJEK, 31. 1. 2022, OB 19.30

 

⹂Težava sodobnega sveta je v tem, da smo si ljudje srečo zadali kot dolžnost in jo potem pogojujemo s svojimi dosežki. Vedno govorimo: srečen bom, ko … In če srečo pogojujemo, jo zaklepamo v aksiome ⹂ko” in ⹂če”, pozabljamo, da sreča ne sme biti cilj, ampak je vedno posledica poti, na kateri uresničujemo svojo edinstvenost, si dovolimo talente in ki je vedno posuta z ovirami in izzivi, ob katerih sami zrastemo.”

Tako pravi avtor o raziskovanju sreče, o kateri govori v novi knjigi, v kateri nakaže tudi osebno rast in napredek.

 

Od šuštarja do cesarja

V Knjižnici dr. Toneta Pretnarja Tržič si lahko izposodite knjigo Od šuštarja do cesarja. Domoznansko gradivo prinaša spominske utrinke Slavka Bohinca.

Knjiga lahko tudi kupite. Prodajata jo KD Kruh Križe in Župnišče Križe.

 

 

 

Zgodilo se je…
URA PRAVLJIC :)

URA PRAVLJIC 🙂

Otroci, vabljeni na uro pravljic, ki bo v četrtek, 6. januarja ob 17. uri. Mali snežni medvedek končno lahko zapusti svoj brlog in mamico ter se odpravi raziskovat. A ker je zanj to prvič in ker je vse tako zelo zanimivo, se medvedek izgubi … Bo sam našel pot domov...

več...
Dostopnost