Otroke tudi letos vas vabimo, da med poletnimi počitnicami del svojega časa namenijo branju, zanj pa jih bomo jeseni lepo nagradili.

 

Otroci od 7. do 12. leta lahko postanejo Poletavci, kar pomeni, da se zavežejo, da bodo 30 dni brali 30 min na dan. Za sodelovanje se prijavijo v knjižnici ali na potujoči knjižnici, kjer prevzamejo posebne letak, v katerega bodo za vsak dan vpisovali, kaj so prebrali. Berejo lahko karkoli po lastni izbiri (zgodbice, pesmi, stripe, revije itd.).

 

Otroci od 13. do 16. leta lahko postanejo NajPoletavci. Zanje velja, da preberejo tri mladinska dela po lastni izbiri in nato o njih izpolnijo poseben obrazec. Tega lahko v tiskani obliki prevzamejo v knjižnici ali na potujoči knjižnici, lahko pa sodelujejo prek spleta na povezavi https://najpoletavci.si/oddaj-prebrano/ .

 

Čas za oddajo letakov oz. obrazcev je do 10. septembra 2023, nato pa bomo pridne bralce v drugi polovici septembra povabili na zaključni dogodek z znanstveno predstavo Hiše eksperimentov, podelitvijo priznanj in nagrad ter žrebanjem za glavno nagrado.

Starši, spodbudite otroke, naj si poleti krajšajo čas s priljubljeno knjigo in tako na prijeten način ohranjajo “bralno kondicijo” za novo šolsko leto.

 

Toplo vabljeni v knjižnico.

Dostopnost