Matej Mohorič, Uroš Buh, Maja Stepančič:
Matej Mohorič in Uroš Buh sta napisala knjigo MOHOpedija, ki je kljub temu, da sta jo označila za nezaključeno biografsko škrbino, postala ena najbolj branih knjig v letošnjem letu. Matejeva kolesarska pot je tako navdušujoča, da je k pisanju spodbudila Uroša Buha, ki je prav tako človek mnogih talentov, saj deluje na raznovrstnih kulturnih poljih in je avtor mnogih odmevnih športnih intervjujev. Kaj vse sta morala izpustiti iz 314 strani obsežne biografije, bo iz njiju skušala zvabiti novinarka, voditeljica in spletna redaktorica Maja Stepančič.

 

Založnik je o knjigi napisal:
»Konec lanske sezone [ … ] se je Matej odločil za še eno drzno potezo, da z avtorjem Urošem Buhom spišeta prerez njegovega življenja in dosedanje kolesarske kariere. In zgodbe, ki so začele pritekati na plano, so včasih naravnost neverjetne in predvsem dih jemajoče! Od prvih divjih voženj z gorskim kolesom po domačih gmajnah do vratolomnih spustov s saltom in pristankom v bolnišnici na Giru – sočna pripoved, začinjena tako s padci kot z zlatim leskom, veseljem in solzami, predvsem pa z neskončno ljubeznijo do kolesa. In ko bralec enkrat pride do konca knjige, pravzaprav šele dojame to, kar je najbolj pomembno – Matejeve vožnje še zdaleč ni konec!«

Sklop pogovorov poteka v sodelovanju z gorenjskimi splošnimi knjižnicami in spletnim leksikonom Obrazi slovenskih pokrajin. V projektu sodelujemo Mestna knjižnica Kranj, Knjižnica Ivana Tavčarja Škofja Loka, Knjižnica A. T. Linharta Radovljica, Knjižnica dr. Toneta Pretnarja Tržič in Občinska knjižnica Jesenice.

 

Torek, 15. 11., ob 19.00, dvorana Mestne knjižnice Kranj in v živo na spletu.

 

Dostopnost