V torek, 9. maja 2023, vas ob 19. uri vabimo v Knjižnico dr. Toneta Pretnarja na predstavitev knjige Ledena kraljica in zaključek 11. sezone bralne značke za odrasle. Naš gost bo avtor knjige Jernej Dirnbek, z njim pa se bo pogovarjal dramski igralec Vojko Zidar.

 

Glavni junak knjige Ledena kraljica je moški srednjih letih, ki prijateljuje z nekdanjo učiteljico in partizanko. Ta ima privarčevanega precej denarja in ko nenadoma umre, jo moški shrani v zamrzovalno skrinjo, sam pa koristi njen denar. Težave se pojavijo, ko ljudje želijo priti v stik s pokojnico. Da bi junak ohranil svojo skrivnost, začnejo nevarni vsiljivci drug za drugim izginjati.

 

Črna komedija in obenem kriminalka Ledena kraljica, ob kateri se boste zabavali, obenem pa vas bo spreletaval srh, je tretji roman glasbenika in pisatelja Jerneja Dirnbeka, ki ga Slovenci poznamo predvsem po ustvarjanju v skupini Mi2. Avtor ustvarja tudi za gledališče, film, različne prireditve in razvedrilne televizijske oddaje, občasno pa piše besedila pesmi za druge glasbenike.

 

Na dogodku bomo podelili priznanja udeležencem 11. sezone bralne značke za odrasle, Knjiga, pojdi med Tržičane.

Dostopnost