Vabimo vas na predstavitev knjige Tržičana Antona Tonija KAJBIČA ml. z naslovom 101 ZGODBA Z AVTOBUSA. Dogodek bo v dvorani na Balosu 4 v torek, 10. 10. 2023, ob 19. uri, popestrile ga bodo pevke ljudskih pesmi FS Karavanke in humor avtorja.

Anton Toni Kajbič ml., ki ga kličejo kar Toni, se je rodil 15. 1. 1961 v Tržiču. Poklic voznika mu je bil položen v zibko, od svoje prve in edine igrače, kamiona, se kar ni mogel ločiti. Tudi njegov oče je bil poklicni voznik, skupaj z njim na parkirišču je tudi po ves dan navdušeno obračal volan. Po zaključenem vojaškem usposabljanju v JNA je opravil izpite za poklicnega voznika, potem pa še izpit za D kategorijo za voznika avtobusa. 15 let je vozil tovornjak, naslednjih 25 let do upokojitve pa je bil voznik avtobusa. Je dolgoletni član Združenja šoferjev in avtomehanikov Tržič (od 1982), med letoma 1992 in 1994 je bil njegov predsednik.

Ne deset, ne sto, na stotine zanimivih dogodivščin se mu je pripetilo, mnoge vesele, smešne, s srečnim izidom, tudi šokantne, žalostne. Prelil jih je v zgodbe, v 101 zgodbo z avtobusa. Knjigo je izdalo in založilo Združenje šoferjev in avtomehanikov Tržič (ZŠAM), uredil jo je Vili Grdič. Sneg je močno naletaval. Ob 22.00 sem imel še zadnjo vožnjo v Jelendol. V hecu sem rekel: »Do zajtrka bom že doma.« Pridite na predstavitev knjige in izvedeli boste, ali je bil res ali ne.

Dostopnost