Za odrasle

Literarni večeri

Tradicija literarnih večerov v knjižnici je že dolga. Avtorji ali založbe se včasih sami ponudijo za predstavitev, do drugih mora najti pot knjižnica sama. Literarni večerji v knjižnici potekajo enkrat ali dvakrat mesečno, ob torkovih večerih ob 19. uri. Z izbiro različnih avtorjev, del in tematik poskuša knjižnica doseči čim večji spekter uporabnikov. Tu se najde za vsakogar nekaj!

Potopisi

Mesečno knjižnica pripravlja potopisna predavanja. Skozi leta so uporabniki »obiskali in prepotovali« že dobršenj del sveta. A še vedno se najde kakšen kotiček, ki vedno znova navduši obiskovalce potopisnih predavanj. Skupaj z obiskovalci po svetu mesečno potujemo ob sredah od 19. ure dalje. Potni list ni pogoj.

Predavanja

petelin 3 smallEnkrat ali dvakrat mesečno je prostor v knjižnici od 19. ure dalje rezervirani za predavanja iz različnih področji, kot so zdravje, vrtnarjenje, zeliščarstvo, masaža itd…. Odličen obisk daje knjižničarjem svež zagon pri iskanju novih in zanimivih tem, ki obiskovalce zanimajo in jim z veseljem prisluhnejo.

Branje s starostniki v Domu Petra Uzarja

V Domu Petra Uzarja v Bistrici pri Tržiču vodimo bralni krožek za starejše. Bibliotekarka se s skupino srečuje izmenjaje vsak drugi ponedeljek v mesecu (torej dvakrat na mesec). Skupaj preberejo krajšo zgodbo, najraje iz domačega, slovenskega okolja. To obudi spomine in odpre pogovor med udeleženci. Dobrodošlico doživi tudi poezija. Bralni krožek za starejše je pravzaprav pogovor o(b) knjigi.

Srečanje slepih in slabovidnih

Člani Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj, enota Tržič, se v prostorih knjižnice srečujejo vsak tretji četrtek v mesecu ob 15. uri. Ker jim njihov svet zmanjšane svetlobe omejuje dejavnosti branja, si zanje v Knjižnici za slepe in slabovidne sposojamo knjige na zvočnih in elektronskih nosilcih.

Obiski Bibliobusa v VDC-ju

Uporabnike Varstveno delovnega centra Kranj, enote Tržič, mesečno razveselijo obiski bibliobusa. Vedno si z veseljem izposodijo knjige, prebrane in pregledane pa vrnejo. Sodelovanje pa ni samo enostransko. Tudi oni radi obiščejo knjižnico, sodelovali pa so tudi že na urah pravljic in predavanjih.

Drobižki iz Tržiča
julij 2024
P T S Č P S N
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Dostopnost