Dokler bo v knjižnici človeka objel prijazen, mlad smehljaj …

(Tone Pretnar, 1984)

Dr. Tone Pretnar, po katerem knjižnica ponosno nosi ime …

Napovedujemo

OTVORITEV 8. SEZONE DRUŽINSKEGA BRANJA

V ponedeljek, 2. oktobra 2023, bomo ob 17. uri otvorili novo sezono Družinskega branja.

 

Z nami bo pedagoginja Jana Oblak, ki bo v okviru naravoslovne delavnice predstavila pravljico Morski konjički so razprodani, ob pesniški zbirki Oto in druga golazen pa bomo v živo spoznali polža ahatnika. Obe knjigi sta vključeni v 8. sezono Družinskega branja, zato boste po delavnici že lahko začeli izpolnjevati svoje bralne kupone. Medtem ko bodo otroci ustvarjali, boste starši lahko svojo družino vpisali v Družinsko branje.

 

Lepo vabljeni.

METODA FRAKTALNE RISBE

Torek, 3. 10. 2023, ob 19.00.

 

Metoda fraktalne risbe je ena od terapevtskih metod pomoči z umetnostjo, ki je osnovana na spontani risbi, sestavljeni iz linij in barv. Temelji na programih za razvoj možganov, terapiji z barvami ali kromoterapiji in kvantno-informacijski medicini. Namenjena je vsem, ki si želijo izboljšati kakovost življenja in kreativneje pristopati k reševanju življenjskih izzivov. Metodo fraktalne risbe bo predstavila dr. Deja Muck.

 

JESENSKE ZASADITVE V POSODAH IN NA GROBOVIH

Vabimo vas na aktualno predavanje v sodelovanju s Klubom Gaia JESENSKE ZASADITVE V POSODAH IN NA GROBOVIH nam bo predstavila strokovnjakinja za agronomijo Nevenka Breznik Beton,

v sredo, 4. 10. 2023, ob 19.00.

Tekmovanje za Cankarjevo priznanje

Osmošolci in devetošolci, pozor!
Knjigo Modri otok Irene Androjna najdete tudi na Biblosu.
Za prijavo (https://www.biblos.si/) potrebujete uporabniško ime (sestavljeno iz akronima knjižnice in številke članske izkaznice, npr. siktrz0100000) in gesla (to je enako geslu za Mojo knjižnico). Izberete knjige, ki so v knjižnici in si izposodite knjigo Modri otok.

Ure pravljic ob četrtkih ob 17.00

DREVO KRIŠTOF

 

V okviru domoznanskega septembra bomo tokratno uro pravljic posvetili rokodelcem.

 

Otroci bodo najprej prisluhnili pravljici, nato pa jim bo rokodelski mojster Matej Kosmač predstavil obdelavo lesa, zanimive lesene izdelke (npr. čevljarsko svetilko, pastirsko sončno uro) in lesene družabne igre.

 

Ura pravljic je namenjena otrokom od 4. do 8. leta.

Zgodilo se je…
URA PRAVLJIC :)

URA PRAVLJIC 🙂

Otroci, vabljeni na uro pravljic, ki bo v četrtek, 6. januarja ob 17. uri. Mali snežni medvedek končno lahko zapusti svoj brlog in mamico ter se odpravi raziskovat. A ker je zanj to prvič in ker je vse tako zelo zanimivo, se medvedek izgubi … Bo sam našel pot domov...

več...
Dostopnost