Dokler bo v knjižnici človeka objel prijazen, mlad smehljaj …

(Tone Pretnar, 1984)

Dr. Tone Pretnar, po katerem knjižnica ponosno nosi ime …

Napovedujemo

BIL JE RADIO TRŽIČ

Domoznanski večer: Gor pa dol po pvac BIL JE RADIO TRŽIČ v torek, 29. 11. 2022, ob 19.00 v knjižnici, skupaj z JSKD OI Tržič in ZKO Tržič.

LUTKOVNA PREDSTAVA IN MINI KNJIŽNI SEJEM ZA OTROKE

Vabimo vas na ogled lutkovne predstave z naslovom Kako je petelin izvalil jajce?, ki bo jo bo KUD AMPUS premierno predstavil v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja v četrtek, 24. 11. 2022, ob 17.00.

Predstava temelji na legendi o nastanku Tržiča. Za razliko od izvirnika vas bo popeljala na kmečko dvorišče, na katerem boste priča vsakdanu glavnega petelina in njegovih kokoši, ki so starega petelina že dodobra site in si želijo, da ga nadomesti nov, mlajši petelin! Kako je petelin izvalil jajce, kakšno je bilo njegovo nenavadno pišče in kako je vrh gore poletel v zrak, si boste lahko ogledali v 35-minutni lutkovni predstavi. Po predstavi boste lahko na mini knjižnem sejmu kupili otroške slikanice za 5 €.

Knjižni dogodek v Kulturnem centru

Knjižnica dr. Toneta Pretnarja je za učence 3. in 4. razredov OŠ Tržič in OŠ Bistrica pripravila srečanje s pisateljico Mojicejo Bonte in ilustratorko, domačinko Natašo Vertelj. V Kulturnem centru sta nam predstavili slikanico z naslovom Kako se kotali sreča. Dogodek smo zaključili z ogledom razstavljenih ilustracij in knjižnim sejmom.

dr. Andrej Perko o nezvestobi

NEZVESTOBA je dejstvo, da kdo ne vztraja v ljubezenskem razmerju do koga. Kdo vara in zakaj boste izvedeli na strokovnem predavanju dr. Andreja Perka v torek, 22. novembra 2022, ob 19.00 v knjižnici.

Zgodilo se je…
URA PRAVLJIC :)

URA PRAVLJIC 🙂

Otroci, vabljeni na uro pravljic, ki bo v četrtek, 6. januarja ob 17. uri. Mali snežni medvedek končno lahko zapusti svoj brlog in mamico ter se odpravi raziskovat. A ker je zanj to prvič in ker je vse tako zelo zanimivo, se medvedek izgubi … Bo sam našel pot domov...

več...
Dostopnost