Učila internatinonal, 2014

hisaV dogajanje romana sta postavljeni dve zgodbi, zgodba Julie Forrester, svetovno znane pianistke in njenega dedka, ki je bil vrtnar na prečudovitem posestvu Wharton parka. Julia se po družinski tragediji, v kateri izgubi moža in otroka, zateče iz Francije domov v rodno Anglijo, da bi v miru žalovala in si celila srčne rane. Dedova življenjska zgodba  se vseskozi prepleta z življenjem njegovega delodajalca Henrya, s katerim sta tudi velika prijatelja in soborca iz druge svetovne vojne. Oba preživita vojno ujetništvo na Tajskem, vendar se Bill vrne na posestvo, Henry pa se zaradi bolezni in kasneje ljubezni do Tajke Lidije ne vrne domov. Doma ga čakajo velike obveznosti do posestva, saj je edini dedič, čaka ga tudi žena Olivija, katere ne ljubi. Ali se bo odrekel dediščini in svoji dolžnosti do žene?  Bo zmagala ljubezen do Lidije, kako mu bo pri tem pomagal, če mu bo,  dolgoletni prijatelj in soborec Bill?

Na posestvu Wharton park se srečata Julie, Billova potomka, in Kitt Crawford, Henryev potomec. Sčasoma se zbližata in med njima se prebudi ljubezen.
Kitt hoče obnoviti propadajoče posestvo, pri tem pa naleti na Billov dnevnik.

Avtorica uspešno prepleta obe zgodbi ter sedanjost in preteklost.Roman je družinska saga, zgodba je polna čustev. Hiša orhidej je knjiga, ki je kljub obsežnosti ne moremo odložiti in jo hitro preberemo.

 

Dostopnost